Något som har brett ut sig i snabb fart de senaste åren är spel på nätet. Det finns många olika sorters spel, både på spelautomater och kortspel. På de olika nätkasinona finns det många spelformer att välja mellan. Sidorna och företagen blir allt fler, vilket är bra för att alla skall kunna hitta en sida som passar just en själv, då det kan finnas olika önskemål vad gäller spelen och regler runt omkring.

Nätpoker

Poker har under många årtionden tillbaka varit ett känt kortspel utbrett över stora delar av världen. Poker finns i många olika spelformer med olika sorters regler. I och med tekniken så har nu även detta kortspel blivit stort som nätpoker. Online Poker är lättillgängligt och det går även att nå via telefonen, det enda som behövs är Internetuppkoppling.

Spelkort, en pokerhand med fyrtal i ess

Spelare av nätpoker

Vem spelar då poker på Internet? Vilket många skulle gissa på så är det fler män än kvinnor som spelar, men det blir allt fler kvinnor som provar på detta kortspel och tycker det är roligt precis som män. Då det kommer fler och fler sidor på Internet som erbjuder poker som spel så är även några av dessa sidor riktade framför allt till kvinnor. Då det är fler män som spelar så kan det vara kvinnor som föredrar att få spela med likasinnade. Detta är framför allt uppskattat hos kvinnor som är nya inom spelet och då kan spela på sin nivå för att lära sig reglerna.

Kända pokerspelare

Genom åren har det funnits några samarbeten med pokerföretag som riktar sig till kända kvinnliga personer, tanken bakom detta är att kändisarna ställer upp i ett program för att på så vis tävla om en prissumma som skall skänkas till välgörenhet. På TV har detta visats i både Sverige och andra länder, ett program som har varit uppskattat just för att en summa skänks till välgörande ändamål.

Pokerteori

Vad poker handlar om är i korthet att övertyga de andra spelarna vid bordet om att du har den absolut bästa handen. Sättet man övertygar på är genom att satsa på sin hand med hjälp av de marker man har till sitt förfogande. Vadslagning om kort skulle man kunna säga är kärnan inom poker.
Poker handlar om pengar. För en utomstående kan pokern tyckas märklig eftersom det allt som oftast händer att vinnaren kammar hem potten utan att någonsin behöva visa vad hen hade på hand, vilka kort vederbörande vann med.

Att vinna

Det är pengarna man vill åt. Medlen för att vinna potterna är allehanda varav bluffen är en. Vid ”vadslagningen” runt bordet vinner den som har tuffast spelstil, såvida vederbörande är en skicklig bluffare. Det kan ju sitta någon vid bordet som synar bluffen därför att vederbörande sitter med den starkaste handen på riktigt – eller helt enkelt har genomskådat bluffen. För att spela poker behöver man känna till skillnaderna i varje hands värde och de är som följer från svagast tillstarkast hand: Par, två par, triss, stege, färg, kåk, fyrtal och färgstege (straight flush eller roayal straight flush). Om två persponer i samma giv har en stege vinner den person som har den högsta stegen.
Övning ger färdighet. Att läsa litteratur i pokerteori är ett bra sätt att få ett förspr¨ång om man har seriösa avsikter med sitt pokerspel.