Hur förbättrar man sitt pokerspel? När man börjar spela poker kan det vara svårt att veta i vilken ände man skall börja för att förbättra sitt spel. Här kommer några tips:

Inse att poker är ett skicklighetsspel

Först och främst gäller det att förstå att poker är ett skicklighetsspel. I det korta loppet avgör turen många gånger vem som vinner en hand, men i längden vinner den skickligare spelaren.
Ett enkelt exempel från mörkpoker med knektöppning får illustrera: En spelare har öppnat och du har par i sexor. Eftersom ni spelar med knektöppning så vet du att han har minst par i knektar, alltså skall du lägga din hand, om inte pottoddsen dikterar att du går med. Lägger du dig inte så kommer du i det långa loppet att förlora pengar på ditt spel.

Koncentrera dig på en variant

När man börjar spela poker är det lätt hänt att man spelar alla möjliga pokervarianter, utan att egentligen riktigt bestämma sig för vilken man skall satsa på. Prova de olika varianterna, men bestäm dig ganska snart för en variant som du vill koncentrera dig på tills dess att du går plus på den. När du väl gör det kan du se dig om efter andra varianter att lära dig. Holdem har den fördelen att det finns mycket material tillgängligt om hur du förbättrar ditt spel. Nackdelen är förstås att en del av motspelarna har läst in mycket material, så det kan vara svårt att komma ikapp.

Välj dina starthänder med omsorg

Oavsett vilken pokervariant du spelar så är valet av starthänder ett beslut som återkommer gång på gång. Se därför till att du har en väl utarbetad strategi för med vilka händer du skall gå med i potten.

Studera poker

Det finns mängder av material att sätta sig in i om du vill bli bättre på poker. Det finns böcker att läsa och träningssajter att gå med i. På YouTube kan du titta på träningsvideor gratis och på pokerforum kan du bland annat diskutera händer du spelat och de senaste strategierna. Twitch erbjuder möjligheten att titta på andra spelare och se vilka strategier de använder.
Det finns också möjlighet att hyra en coach.

Utnyttja olika programvaror för att bli bättre

Spelar du holdem på en sajt som tillåter användandet av en hud skall du definitivt skaffa dig en sådan. Främsta användningsområdet för en hud är egentligen inte att hitta luckor i motståndarnas spel, utan att analysera ditt eget spel.
Equilab, som är gratis är också ett måste. Med Equilab kan du bland annat se hur din hand står sig mot en viss hand eller en grupp av händer.

Spela mycket poker och analysera dina händer efteråt

Att tänka på poker, prata om poker eller att titta på någon annan som spelar poker är inget substitut för att själv spela. Kanske är du fantastisk på att analysera pokerhänder i lugn och ro borta från bordet, men hur fungerar du vid bordet med den extra press det innebär att du kan förlora pengar om du har fel?

Analysera sedan händerna efteråt, med distans är det lättare att se vad man gjorde för fel. Var du osäker i en situation kan du använda till exempel Equilab för att räkna ut hur du skulle ha spelat eller så kan du posta din hand till ett pokerforum för att få hjälp av mer erfarna spelare.